Noordkop Actueel
Gemeenten Nieuws

Den Helder maakt plannen om het Van der Vaartplantsoen in De Schooten te verfraaien.

DEN HELDER – Den Helder is bezig om plannen te maken om zo het Van der Vaartplantsoen in Den Helder een opknapbeurt te geven. Zo is o.a. het JOP aan en opknapbeurt toe omdat ook jongeren graag een plek willen hebben waar zij elkaar kunnen ontmoeten.

In een brief aan de omwonenden van het Van der Vaartplantsoen schrijft de gemeente Den Helder:”Tegenover De Gastronoom staat een jongeren ontmoetingsplek (JOP). Jongeren willen elkaar graag buiten kunnen ontmoeten. Helemaal in deze tijd van coronamaatregelen is zo’n plek belangrijk. De huidige JOP is aan vervanging toe. De jongeren die gebruik maken van de JOP hebben bij de jongerenwerkers van Mee & De Wering aangegeven dat zij graag een JOP willen houden op deze plek.

De politie en wij zien dat deze JOP in een behoefte voorziet. Onder voorwaarden plaatsen we daarom een nieuwe JOP. Zo moet de JOP onder andere een open structuur krijgen zodat toezicht mogelijk is. Verder moet er voldoende afstand tussen woningen en de plek zijn. De nieuwe JOP is ontworpen door Zeestadstaal samen met ons. De JOP wordt door Zeestadstaal gemaakt in samenwerking met de jongeren.

Voor het plaatsen van de JOP is een vergunningsaanvraag ingediend. Na verlenen van de vergunning kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen deze vergunning. De verlening wordt ook op de gemeentelijke stadsnieuwspagina gepubliceerd. Deze staat iedere vrijdag in het Helders Nieuwsblad.

Van der Vaartplantsoen krijgt een nog mooiere uitstraling

Wij onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het Van der Vaartplantsoen te verfraaien. Zo willen we de plek rondom de Gastronoom opknappen. Denk hierbij aan het plaatsen van bomen aan de westkant van de Torplaan. En rondom de Gastronoom worden tegels geplaatst. De Gastronoom krijgt een knus terras. De speeltoestellen; de doeltjes en basket blijven allemaal staan. Zo blijft het park ook aantrekkelijk voor de scholen en team Sportservice.

Binnenkort komt de gemeente Den Helder met de eerste schetsen van hun plannen met JOP.

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

In Den Helder krijgt elke wijk een wijksteunpunt

Redactie

Steeds meer asbest dumping in Den Helder

Redactie

Pand Reggestraat 36 Den Helder niet geschikt voor opvang vluchtelingen of onderwijs

Redactie