Noordkop Actueel
Algemeen

Den Helder kan garen spinnen bij torenhoge olieprijzen, opleving Offshore verwacht

DEN HELDER – Nu de olie- en gasprijzen torenhoog zijn en de verwachting is dat deze ook niet snel zullen gaan dalen, kan Den Helder flink gaan profiteren van de opleving van de offshore industrie in Den Helder. Binnen nu en pakweg 2 jaar wil Nederland van het Russisch gas en olie af en zoveel mogelijk de huidige en nieuwe velden in de Noordzee gaan exploiteren.

De enorme gasvelden in Groningen niet meegerekend heeft Nederland nog zeker 2000 miljard kuub aan aardgas in de bodem zitten en kan binnen 2 jaar de productie met minimaal 6 miljard kuub opschalen waardoor de gehele Russische productie aan aardgas dat Nederland nu afneemt niet meer nodig is.

In de jaren daarna kan de productie verder worden opgeschroefd naar minimaal 80 miljard kuub per jaar aan extra aardgas uit Nederlandse bodem. Het probleem waar de bedrijven die naar olie boren nu meezitten is dat de Staat der Nederlanden amper meer vergunningen uitgeeft om naar gas te boren en putten in productie te nemen.

Vervuilende Russisch gas

Het Russisch gas bevat ook 30% meer broeigassen uit dan Nederlands aardgas.  Het kabinet is wel in hoog tempo bezig met het overleggen met de bedrijven die nauw zijn betrokken bij de het boren en produceren van aardgas.

Maar gaat het sein eenmaal op groen dan zal Den Helder zeker flink gaan meeprofiteren van de booming offshoremarkt. Veel bedrijven zijn gevestigd in Den Helder en de luchthaven van Den Helder is een knooppunt voor het vervoer naar en van personeel naar de Noordzee.

 

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Weerbericht Noordkop: zonnig en droog, later regen en aantrekkende wind

Redactie

Weerbericht Noordkop: onstuimig en nat, morgen perioden met zon

Redactie

Den Helder niet bevoegd op te treden tegen dierenmishandeling

Redactie