Noordkop Actueel
Gemeenten Nieuws

Den Helder gaat het fietspad langs de Breewijd verlengen tot aan de Zuidwal

DEN HELDER – Het vrijliggende fietspad langs de Breewijd wordt verlengd tot aan de Zuidwal. Aannemer Gebr. Min B.V. start maandag 21 februari met de aanleg vanaf de rotonde Zuiderhaaks/Breewijd. Deze klus duurt zeker tot eind april van dit jaar.

Veilige fietspaden

Een veilig fietspadennetwerk is belangrijk voor alle verkeersdeelnemers. Daarom is in 2018 het vrijliggende fietspad langs het noordelijk deel van de Breewijd aangelegd (tussen de Van Foreestweg en de Zuiderhaaks). Aansluiting op de zuidelijker gelegen fietspaden door de wijken, liet nog op zich wachten. Deze aansluiting komt er nu door een fietspad aan te leggen tot de bocht met naar de Zuidwal (tussen de Zuiderhaaks/Vogelzand 40/ Wierbalg 13).

Uitvoering

De aannemer begint maandag 21 februari met het verwijderen van het groen. Twee bomen en ander groen (bosplantsoen) moet plaatsmaken voor het nieuwe fietspad. Ze worden op een later moment gecompenseerd door de aanplant van vijf nieuwe bomen (eiken). Nadat ruim baan is gemaakt, volgt de fundering en daarna de asfaltlaag voor het fietspad.

Tijdige informatie

De aannemer informeert aanwonenden tijdig als er in de buurt van uw woning gewerkt gaat worden. Tijdens het werk zal er ongetwijfeld hinder/overlast ontstaan. De aannemer probeert dit zoveel mogelijk te beperken.

Omgeving

Wij willen u er graag op wijzen dat het werkterrein een gevaarlijke plek kan zijn voor kinderen. Het is beter om ze tijdens de werkzaamheden niet in dit gebied te laten spelen.

Heeft u vragen?

Neemt u dan gerust contact met onze toezichthouder Roel Spijker via r.spijker@denhelder.nl

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Bedrijfspand Dirkshorn gesloten na aantreffen harddrugs

Redactie

Hollands Kroon haalt taakstelling opvang 160 opvangplaatsen vluchtelingen Oekraïne

Redactie

Laatste maanden als wethouder Hollands Kroon aangebroken voor Theo Groot

Redactie