Noordkop Actueel
Algemeen

Buurtbusvereniging De Noordkop zoekt vrijwilligers

NOORDKOP – Buurtbusvereniging De Noordkop, die met bus 416 rijdt tussen Kreileroord in de Wieringermeer en station Schagen kampt met een flink tekort aan vrijwilligers. Juist met de zomermaanden voor de boeg hebben zij dringend vrijwillige chauffeurs nodig. Zonder chauffeurs geen buurtbus!

De buurtbusvereniging is in 2008 opgericht en rijdt sindsdien van maandag t/m zaterdag op uurlijkse basis tussen Kreileroord en Schagen, via Wieringerwerf, Slootdorp, Wieringerwaard, Anna Paulowna en Oudesluis. Dit wordt gedaan met twee bussen die de route tegen elkaar in rijden, zodat er ééns per uur een bus rijdt. Met deze bussen wordt voor een groot gedeelte passagiers uit de Wieringermeer die van en naar Schagen reizen voor school of voor aansluiting met het regionale en landelijke OV netwerk bediend. De chauffeurs rijden in het algemeen in blokken van vier uur.

Met name op de bus uit de Wieringermeer (de tweede rijdt vanuit Schagen) kampt de buurtbusvereniging met een gebrek aan chauffeurs. Er wordt gereden met Mercedes Sprinter bussen, die gereden mogen worden met rijbewijs B. Enige jaren rijervaring is wel gewenst. De bussen mogen naast de chauffeur maximaal 8 passagiers vervoeren. U zult ervaren dat de passagiers ons in het algemeen heel dankbaar zijn en de buurtbusvereniging heeft dan ook zelden overlast door passagiers.

Mocht u er tegenop zien om dit werk ook in het donker en onder winterse omstandigheden gaan doen, dan is de vereniging juist ook heel blij met vrijwilligers die ons gedurende de zomertijd willen komen versterken.

Voor inlichtingen en/of opgave kunt u zich wenden tot de verenigingssecretaris, Paul Fortgens, telefoon 06-53648306 of per mail secretaris416@outlook.com

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

Provincie Noord-Holland investeert in zonnepanelen op parkeerterreinen

Redactie

Kip roerbak met sperziebonen en rijst

Albert Heijn

Gestoomde groentebowl met tonijn en ei

Albert Heijn