Noordkop Actueel
Algemeen

Bewoners Meester J. de Vriesstraat Julianadorp mogen zelf kiezen over invulling speeltuin, met of zonder bank

JULIANADORP – De gemeente Den Helder laat de keuze over het wel of niet plaatsen van een bank in de speeltuin aan de Meester J. de Vriesstraat over aan de bewoners en gebruikers van de speeltuin.

Tijdens de bewonersbijeenkomst van afgelopen 29 maart kreeg de gemeente vele opmerkingen te horen over overlast door jongeren in de speeltuin. Den Helder noemt het niet wenselijk dat jongeren helemaal geen plek hebben om te kunnen ‘hangen’, maar de ervaring leert dat als een speelplek opnieuw is ingericht voor een jonger publiek de hangjeugd dan vaak een andere plek gaat opzoeken. De speeltoestellen die gaan worden geplaatst zijn speciaal gemaakt voor de openbare ruimte en dus vandalisme bestendig.

Vervangen ondergrond

De gemeente Den Helder laat de huidige ondergrond vervangen door kunstgras en gelijktijdig wordt het betegelde stuk iets smaller gemaakt, gelijk met de ondergrond van het speeltoestel. Ook zal de gemeente de bestrating aan de rechterkant van het plein gaan opknappen.

Het verzoek dat de gemeente Den Helder kreeg of er achter de speeltuin een pad kon worden aangelegd langs het water valt buiten de scope van het project maar is wel intern doorgespeeld binnen de gemeente. Ook het plaatsen van een hek zal niet worden uitgevoerd, de gemeente Den Helder laat weten dat dit negatieve gevolgen heeft voor de toegankelijkheid van het terrein en geeft een gevoel van schijnveiligheid. De gemeente Den Helder is verantwoordelijk voor de veiligheid van de toestellen maar de ouders zijn verantwoordelijk voor hun kind.

Ook zal de gemeente Medemblik geen prullenbakken gaan plaatsen, mits een bewoner een bak wil ‘adopteren’, hiervoor kan contact worden gezocht met de wijkconciërge Nancy Hofman op n.van.trierum@denhelder.nl

Reacties

Heeft u dit ook al gelezen

MBO, Kappers, hoger onderwijs, sportscholen en winkel mogen de deuren weer openen

Redactie

GGD vaccinatielocatie Middenmeer gaat sluiten.

Redactie

Frituurvet verstopt riool rond Oud en Nieuw

Redactie