Arbeidshygiënist Gevaarlijke Stoffen Ministerie van Defensie 13-09-2023

 1. Vacatures Den Helder
 2. Arbeidshygiënist Gevaarlijke Stoffen Ministerie van Defensie 13-09-2023

Werken in Noordkop

 

Introductie vacature 

Arbeidshygiënist gevaarlijke stoffen

 • Locatie: Den Helder

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee. Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Wat ga je doen?

Bij het werken aan vrede en veiligheid kunnen onze mensen in aanraking komen met gevaarlijke stoffen of werken in een risicovolle omgeving. Jij zorgt dat we medewerkers en militairen bij Commando Zeestrijdkrachten CZSK zoveel mogelijk beschermen. De blootstelling moet minimaal blijven, maar de werkbaarheid is óók belangrijk. En die belangen kunnen botsen. Werk als Arbeidshygiënist gevaarlijke stoffen vanuit Den Helder aan deze interessante taak. En zorg dat we de goede, gewetensvolle besluiten nemen.

Bescherming tegen blootstelling
Jij bent verantwoordelijk voor de bescherming tegen gevaarlijke stoffen en het beheersen van risico's voor de bedrijfsveiligheid. Je coördineert het uitvoerende werk, adviseert over te nemen stappen en leidt projecten. Het begint met de inventarisatie van de stoffen en de maatregelen die daarbij horen. Jij begeleidt en coacht de V&M-deskundigen en lijnverantwoordelijke daarin op vakinhoud. Verder houd je je bezig met:

 • adviseren over maatregelen om blootstelling te verlagen volgens de arbeidshygiënische strategie
 • toezien op de uitvoering van blootstellingsbeoordelingen en opname in de PR?GSGS-app en Stoffenmanager
 • het coördineren van het werk tussen de eenheden, andere Defensieonderdelen en expertisecentra zodat we de krachten beter bundelen op dit werkgebied
 • uitvoeren van audits de uitvoering van de maatregelen die daaruit komen bewaken
 • vertalen van veranderingen in de wetgeving naar het Veiligheidsmanagementsysteem

Je rapporteert aan het hoofd van de sectie veiligheid. Daarnaast geef je voorlichting en richting aan de veiligheidskundigen, decentrale werkgevers en directie. Verder lever je een belangrijke bijdrage in werkgroep-overleggen met jouw uitgebreide kennis op het gebied van Nadere Inventarisaties, waaronder Gevaarlijke Stoffen (NIGS) en anderen.

Wie zoeken we

Met jouw ervaring in het vakgebied en de ontwikkelingen eromheen draag je de projecten en adviseer je als geen ander. Je herkent problemen en werkt graag aan oplossingen. Kwaliteitsmanagement en procesbeheersing kennen voor jou geen geheimen. Je hebt begrip voor tegengestelde belangen in deze werkomgeving, maar houdt daarbij wel de focus op je doelen. Kennis en informatie delen vind je een belangrijk onderdeel van je vak. Je neemt initiatieven om die kennis up-to-date te houden.
Verder heb je:

 • een (post) hbo-diploma arbeidshygiëne, bijvoorbeeld PHOV
 • minimaal 3 jaar ervaring als arbeidshygiënist, veiligheidskundige of veiligheidsadviseur
 • ervaring in werken met registratie- en blootstellingtools
 • ervaring met het opstellen van adviesrapporten en nota's

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 11
Minimum salaris: €4.050 bruto per maand
Maximum salaris: €5.550 bruto per maand
Aantal uren per week 38
Plaats Den Helder, Noord-Holland


Overige arbeidsvoorwaarden

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.

Wie van uitdagende opdrachten in een dynamische omgeving houdt, is bij Defensie aan het juiste adres. Wij geven je het vertrouwen en de vrijheid om zelfstandig te werken. Er is ruimte voor eigen inbreng, zo draag je bij aan de verdere professionalisering van onze organisatie.
Defensie hecht daarnaast sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering.
Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of adv-uren op te bouwen.

Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een vergoeding woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een ov-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

De organisatie Ministerie van Defensie

Het Ministerie van Defensie bestaat uit de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando en de Defensie Materieel Organisatie. De Minister van Defensie heeft de politieke leiding.

Defensie is dagelijks actief in Nederland en het buitenland voor de belangen van ons land en haar inwoners.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Veiligheid
Indicatie salaris (min – max]5550 – 5550
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)38 – 38
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieDen Helder, Noord-Holland,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijdefensie.nl/vacatures/niet-militaire-vacatures/arbeidshygienist-gevaarlijke-stoffen-10708

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nkactueel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Noordkop en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.